Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kidman: Hollywood oorzaak geweld tegen vrouwen

Shownieuws

Nicole Kidman maakt zich zorgen over geweld tegen vrouwen. De actrice ziet haar de filmindustrie in Hollywood als een van de veroorzakers van het geweld.

(Novum/AP) - Nicole Kidman maakt zich ernstig zorgen over geweld tegen vrouwen. De actrice ziet de filmindustrie in Hollywood als een van de veroorzakers van het geweld. Deze zou bijdragen aan het leed door vrouwen neer te zetten als zwakke seksobjecten.

Kidman zegt zelf nooit in de rol van dat stereotype te vertolken. "Ik kan niet de verantwoordelijkheid voor heel Hollywood nemen, maar wel voor mijn eigen carrière", vertelt de 'Moulin Rouge'-actrice. Kidman beaamt wel dat de filmindustrie ook haar steentje bijdraagt aan het vinden van een oplossing voor geweld.

De Oscarwinnares deed haar uitlatingen tijdens een hoorzitting van het Amerikaanse Congres over geweld tegen vrouwen. Een comité van het Huis van Afgevaardigden overweegt een wet te maken die afrekent met het geweld in andere landen door middel van humanitaire inspanningen en leningen aan lokale organisaties die het probleem aanpakken.

Kidman kwam getuigen in haar rol als ambassadrice van het ontwikkelingsfonds voor vrouwen van de Verenigde Naties, Unifem. Hoewel ze naar eigen zeggen niet zwicht voor rollen waarin de vrouw als 'zwak seksobject' naar voren komt, lijkt het schoonheidsideaal van Hollywood haar wel onder de duim te hebben. De 42-jarige Kidman krijgt veel kritiek op haar onnatuurlijke, rimpelloze gezicht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen