Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bodemprocedure in zaak Rick Engelkes

Shownieuws

De strijd om het verdwenen geld van Rick Engelkes is nog niet gestreden. Maandag besliste een rechter dat zijn buurvrouw hem de helft moet terugbetalen.

De strijd om het verdwenen geld van Rick Engelkes is nog niet gestreden. Maandag besliste een rechter dat de buurvrouw van de acteur hem ruim een half miljoen investeringsgeld moet terugbetalen. Maar de andere helft van het ruim 1,1 geïnvesteerde miljoen wil Engelkes ook terug.

Engelkes investeerde drie jaar geleden het bedrag in een vastgoedproject in Dubai. Toen hij zijn geld opeiste, vertelde zijn buurvrouw dat het was verdwenen. De vrouw had Engelkes' geld in een nieuw project gestopt, maar dat mislukte. 'Dokter Simon' laat het er nog niet bij zitten. Hij wilde de rest ook terug zien, zo vertelde hij maandag in RTL Boulevard.

Over geruchten dat de buurvrouw het geld niet zou kunnen terugbetalen maakt Engelkes zich niet al te veel zorgen. "Dat zou kunnen, dat weet ik niet. Dat zal wellicht in andere projecten van haar zitten. Ik laat het nu nog even aan de advocaten over. Ik heb ook begrepen dat de advocaat van de tegenpartij heeft geadviseerd in hoger beroep te gaan."

Naïef is de acteur naar eigen zeggen niet geweest. "Het is een aantal jaar goed gegaan. Ik doe dingen uit goed vertrouwen. En natuurlijk kun je verliezen. Maar als je ergens recht op hebt, moet dat terugbetaald worden. Gelukkig heeft de rechter dat ook zo gezien." Wanneer de rechter uitspraak doet in de tweede zaak is nog niet bekend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen