Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ratelband om de tafel met homo's

Shownieuws

Emile Ratelband gaat in gesprek met homoseksuelen. De positiviteitsgoeroe raakte in opspraak nadat hij uitsprak dat 'homofilie een ziekte is'.

Emile Ratelband gaat in gesprek met homoseksuelen. De positiviteitsgoeroe raakte in opspraak nadat hij vorige maand in een Vlaams tijdschrift uitsprak dat 'homofilie een ziekte is'. Homobelangenvereniging COC nodigde Ratelband uit voor een gesprek.

"Ik heb niets tegen die meisjes en jongens, maar het blijft een feit dat homofilie een ziekte is, toch? Het anders geaard zijn heeft zich in onze maatschappij ingenesteld, zodat iedereen het als normaal is gaan beschouwen, maar het blijft een afwijking", stelde Ratelband in het Vlaamse blad Dag Allemaal.

Na de provocerende uitspraken van de gelukszoeker ontkende hij tegenover de Gay Krant zijn bewering dat homofilie een ziekte zou zijn. Maar later stelde hij in het programma Pauw & Witteman dat homoseksuelen 'abnormaal' zijn. Het gesprek met de COC-voorzitters van Amsterdam, Groningen en Nederland vindt dinsdag plaats in Amsterdam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen