Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bioscopen in de ban van Michael Jackson

Shownieuws

Michael Jackson heeft weer een megahit te pakken, ditmaal in de bioscopen. Wereldwijd prijkt hij met 'This is it' bovenaan de lijst van de meest bezochte films.

(Novum/AP) - Michael Jackson heeft weer een megahit te pakken. Dit keer scoort de overleden popkoning in de bioscopen. Wereldwijd prijkt 'This is it' bovenaan het lijstje van meest bezochte films. Ook in Nederland staan bioscoopbezoekers in de rij voor Jacksons laatste kunststukje.

'This is it', waarin te zien is hoe Jackson zich voorbereidde op zijn comebackconcerten, trok in Nederland bijna tweehonderdduizend bezoekers naar de bioscopen. In de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, China en Japan was het eveneens dringen geblazen. "Michael is wereldwijd geliefd", reageert een topman van Sony. "Het maakt niet uit of het Azië, Afrika, Australië, Europa of Zuid-Amerika is. Op elk continent waren Michael en zijn muziek geliefd."

Ook Linda de Mol is geliefd bij de Nederlandse bioscoopbezoekers. De film 'Terug naar de kust', waarin De Mol de hoofdrol voor haar rekening neemt, komt binnen op de derde plek van de box office. De animatiefilm 'Up' staat op de tweede plek. 'De storm' en 'Sinterklaas en de verdwenen pakjesboot' maken de top vijf compleet.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen