Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Beroemdheden doen gooi naar toptijd in NY-marathon

Shownieuws

De marathon van New York lokt jaarlijks een zwerm van beroemdheden naar de start. Tussen de topsporters zwoegden zondag vele artiesten voor een toptijd.

De marathon van New York lokt jaarlijks een zwerm van beroemdheden naar de start. Tussen de professionele topsporters zwoegden zondag vele acteurs, artiesten en presentatoren voor een toptijd.

Beau van Erven Dorens was een van de duizenden deelnemers. "Ik heb hem uitgelopen", vertelde de slaperige presentator trots in de radioshow van Ruud de Wild. "Het was echt een hele zware opgave, vooral omdat ik met een zware camera rondliep." De presentator was tijdens het rennen opnames aan het maken voor zijn programma CQC. "Die camera sloopte me in de laatste kilometer. Ik wilde hem het liefst op de stenen kapotgooien."

De medaille voor snelste beroemdheid gaat volgens entertainmentwebsite E! Online naar Edward Norton. De 'American history X'-acteur was na ruim drie uur en drie kwartier binnen. ER-acteur Anthony Edwards finishte vlak na Norton en zangeres Alanis Morissette deed 4,5 uur over de ruim 42 kilometer.

Beau was na vier uur en veertien minuten binnen, ruim twee uur na de Amerikaanse winnaar Meb Keflezighi. Andere bekende Nederlandse hardlopers waren onder anderen presentator Toine van Peperstraten, prins Pieter-Christiaan, voormalig wielrenster Leontien van Moorsel en zanger Robert Leroy.

Volgens Beau is de marathon een groot feest. "Het is zo ongelooflijk gaaf om al dat publiek te zien juichen en schreeuwen. Iedereen zou eigenlijk eens een keer mee moeten doen".

[Novum]

Gerelateerde Artikelen