Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dio vijf maal genomineerd voor hiphopprijs

Shownieuws

Dio, Zwart Licht en Jiggy Djé zijn in de race voor een State Award. De artiesten zijn in meerder categorieën genomineerd voor de Nederlandse hiphopprijs.

Dio, Zwart Licht en Jiggy Djé zijn in de race voor een State Award. De artiesten zijn in meerdere categorieën genomineerd voor de Nederlandse hiphopprijs.

Dio, bekend van zijn hits 'Tijdmachine' en 'Aye', is de grootste kanshebber met vijf nominaties. Hij dingt onder meer mee in de categorieën beste artiest, beste album en beste single. Jiggy Djé doet op vier fronten mee en Zwart Licht, vorig jaar verkozen tot meest aanstormend talent, maakt kans op drie prijzen.

De winnaars worden gekozen door het publiek. Stemmen voor de dertien categorieën kan tot en met 1 december. Twee weken later, op 14 december, worden de prijzen uitgereikt in de Melkweg in Amsterdam. Nieuw dit jaar zijn de categorieën beste studiosessie en beste 'verse'. Deze worden beide bepaald door een jury, net als de lifetime achievement award.

De State Awards worden voor de tweede maal uitgereikt. De show wordt georganiseerd door BNN en State Magazine in samenwerking met 101Barz, Lijn5 en Revu. Met de muziekprijzen wil de organisatie 'de muziekcultuur een breder podium geven en zo een bijdrage leveren aan de promotie van de Nederlandse hiphopscene'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen