Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Getouwtrek om nummers van Jan Smit

Shownieuws

Naast artiesten zijn ook componisten de dupe van het omgevallen TEG. Jan Smit en andere auteurs vrezen dat de uitgaverechten in verkeerde handen vallen.

Niet alleen de artiesten van het omgevallen The Entertainment Group zijn gedupeerd, ook een groep topcomponisten zit in zak en as. Zanger en componist Jan Smit en andere liedjesschrijvers zijn bang dat de uitgaverechten van hun muziekwerken in verkeerde handen vallen.

"We willen niet dat de curator ze verkoopt aan de hoogste bieder", vertelt een woordvoerder van de Volendamse zanger, die vreest dat een 'wildvreemde' ervandoor gaat met de rechten van zijn muziekwerken. Volgens de woordvoerder kampen ook andere bekende componisten met dit probleem.

Meerdere componisten willen het contract met The Entertainment Group daarom verbreken. Naar verluidt weigert de curator hieraan mee te werken. Volgens de zegsman van Smit is de curator nog niet aan het onderhandelen met de uitgaverechten. "Hij is momenteel nog aan het uitzoeken hoe het precies zit", verklaart de woordvoerder tegen Novum Nieuws.

De curator in kwestie is niet bereikbaar voor commentaar. Ook bij The Entertainment Group 'is niemand meer bereikbaar'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen