Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Will Smith gaat Nobel Concert presenteren

Shownieuws

Will Smith gaat samen met zijn vrouw Jada Pinkett Smith de Nobel Peace Prize Concert in Oslo presenteren. "We voelen ons vereerd", liet de familie Smith weten.

(Novum/AP) - De Amerikaanse rapartiest en acteur Will Smith gaat samen met zijn vrouw en actrice Jada Pinkett Smith het Nobel Peace Prize Concert in Oslo presenteren. "Het wordt een geweldige en inspirerende ervaring om gelauwerde bijdragen aan de wereldvrede te mogen erkennen", liet de familie Smith weten in een verklaring. "We voelen ons vereerd dit jaar deel te mogen uitmaken van het Nobel Peace Prize Concert."

Ook de organisatie is in haar nopjes dat de twee de presentatie mede op zich nemen. "Samen hebben ze een wereldwijde invloed op het gebied van kunst en liefdadigheid", zei een woordvoerder van het Nobelcomité uit Noorwegen.

Het concert wordt gezien als een van de hoogtepunten van de driedaagse viering rond de uitreiking van de prestigieuze prijs. Tijdens het concert op 11 december klimmen onder anderen Wyclef Jean, Toby Keith en het blues en jazz duo Amadou & Mariam op het podium.

De winnaar van de Nobelprijs voor de vrede wordt op 9 oktober bekendgemaakt. De award wordt zoals elk jaar op 10 december uitgereikt, de dag dat Alfred Nobel in 1896 stierf.

De 41-jarige acteur maakte in 1980 furore als rapper The Fresh Prince en is ook bekend van zijn populaire comedyshow 'The Fresh Prince of Bel-Air'. Smith schitterde daarna in films als 'I am legend', 'Men in black', 'Independence day' en 'Hancock'.

De 38-jarige actrice, model en singer-songwriter Jada Pinkett heeft gespeeld in films als 'The nutty professor', 'Ali' en 'The matrix reloaded'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen