Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Advocaten Polanski in de clinch

Shownieuws

Advocaten van Roman Polanski zijn het oneens over de wensen van de filmregisseur. Polanski zit sinds 26 september in een Zwitserse cel.

(Novum/AP) - Advocaten van filmregisseur Roman Polanski zijn het niet met elkaar eens. De ene advocaat zegt dat Polanski na 31 jaar niet bereid is zich aan de Amerikaanse autoriteiten over te geven. De andere zegt dat hij dit wel degelijk overweegt.

Polanski zit sinds 26 september in een Zwitserse cel. Advocaat Hervé Temime zei dat er 'geen wijziging van strategie' is en dat zijn 76-jarige cliënt uitlevering aan de VS blijft aanvechten.

Polanski's andere advocaat, Georges Kiejman vertelde woensdag echter dat Polanski overgave aan de Amerikaanse justitie overweegt en denkt aan berechting in Los Angeles. Kiejman zei dit tegenover radiostation Europe 1.

Polanski wordt door de Verenigde Staten gezocht vanwege verkrachting van een 13-jarige. In 1977 had Polanski seks met het meisje, dat hij voor de daad drogeerde. De regisseur nam de benen om vervolging te ontlopen, en trof later een schikking. De 76-jarige vertrok richting Frankrijk.

Vorige maand werd hij op verzoek van de Verenigde Staten in de boeien geslagen in Zürich. Het Zwitserse Federale Strafhof wees dinsdag een verzoek om vrijlating op borgsom of huisarrest af.

De regisseur van films als 'Rosemary's baby' en 'The pianist' is op verzoek van de VS gearresteerd, maar een officieel uitleveringsverzoek is nog niet ingediend. Daar heeft de VS tot eind november de tijd voor.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen