Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kamervragen over naderend einde ONM

Shownieuws

CDA-Kamerlid Joop Atsma wil dinsdag Kamervragen stellen over het einde van BNN-soap ONM. Atsma vindt dat een netmanager deze beslissing niet mag nemen.

CDA-Kamerlid Joop Atsma wil dinsdag Kamervragen stellen over het einde van BNN-soap ONM. Atsma springt in de bres voor het programma omdat hij het niet vindt kunnen dat voor een omroep bepaald wordt of een programma van de buis gehaald wordt.

Woensdag werd bekend dat de stekker uit de soap wordt getrokken. Netmanager van Nederland 3 Roek Lips liet weten dat vooral de lagere kijkcijfers aan het besluit ten grondslag liggen. Ook moet er nieuw jeugddrama komen. De CDA'er vindt dat een netmanager zo'n beslissing niet mag nemen als BNN de soap wil blijven uitzenden. "Waarom hebben we dan nog een Nederlands omroepbestel?"

De serie werd eerder overigens door andere omroepen op de buis gebracht. Producent Endemol ziet trouwens nog wel toekomst voor ONM.

"De keuze had bij BNN zelf moeten liggen", verklaart het Kamerlid. "Een omroep is autonoom, dit raakt het omroepbestel in het hart." Atsma zegt dat het hem om het principe gaat, voor een ander programma had de CDA'er naar eigen zeggen hetzelfde gedaan.

Lingo onderging hetzelfde lot in 2006. Toen had een netcoördinator van Nederland 1 het voornemen het spelletjesprogramma van de buis te halen. Na Kamervragen en een storm van protest kwam de netmanager terug op het plan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen