Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Johan Vlemmix aangeslagen door rechtszaak

Shownieuws

Johan Vlemmix werd woensdag bij de rechter op het matje geroepen vanwege een vermeende mishandeling. Dit is Vlemmix niet in de koude kleren gaan zitten.

Johan Vlemmix werd woensdag op het matje geroepen bij de rechter. Een man die door Vlemmix zou zijn geslagen, heeft aangifte gedaan tegen de Oranjefan. Dit is Vlemmix niet in de koude kleren gaan zitten. "Jammer dat het zo moest lopen, zoiets had ik nooit gewild", vertelt Vlemmix geëmotioneerd.

De 50-jarige Vlemmix heeft de man tijdens carnaval in Eindhoven een mep in zijn gezicht gegeven. Volgens de beroeps-BN'er was de man agressief en dronken. Ook zou de man aanstalten hebben gemaakt om Vlemmix te slaan.

De zaak is aangehouden omdat de rechter nog een getuige wil horen. Vlemmix vindt dit een goed teken. "Ik hoop dat de rechter inziet dat het zelfverdediging was en geen zinloos geweld." Vlemmix is bang dat het incident als zinloos geweld behandeld wordt, wat strenger bestraft wordt. Desondanks heeft hij vertrouwen in het rechtssysteem, hij verwacht een goede afloop.

De Oranjeliefhebber moet op 5 november weer voor de rechter verschijnen. Het slachtoffer wil vijfhonderd euro hebben van Vlemmix voor de psychische schade die hij heeft opgelopen, mede door de media-aandacht. Het OM gaat daar voor een deel in mee en eist een schadevergoeding van driehonderd euro.

Vlemmix betreurt het wel dat hij geen contact met het slachtoffer kon maken. "Ik heb helemaal niets tegen die man. Ik wil juist iedereen blij maken."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen