Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Joseph 'Dr. No' Wiseman (91) overleden

Shownieuws

Joseph Wiseman, die in 1962 de rol van de schurk 'Dr. No' in de gelijknamige James Bond-film vertolkte, is overleden. De 91-jarige was al geruime tijd ziek.

(Novum/AP) - Joseph Wiseman, die in 1962 de rol van de schurk 'Dr. No' in de gelijknamige James Bond-film vertolkte, is maandag overleden. Hij was al geruime tijd ziek. Wiseman stierf thuis in Manhattan, met zijn dochter aan zijn zijde. Hij was 91 jaar.

'Dr. No' was de eerste James Bond-film en gold vervolgens als blauwdruk voor veel van de volgende films. Wiseman was een acteur voor zowel toneel, film als televisie. Zijn bekendste rol was zonder twijfel die van Dr. No, maar hij kreeg ook bekendheid door zijn rollen in series als Law & Order, 'The streets of San Francisco', The Twilight Zone, en The Untouchables. Enkele films waarin hij speelde, waren 'Detective story' en 'The unforgiven'.

Op Broadway was Wiseman te zien in producties als 'Antony and Cleopatra', 'Detective Story' en in 2001 nog de toneelbewerking van de film van Abby Mann, 'Judgment at Nuremberg'. Toneel was uiteindelijk de grote liefde van Wiseman, als zijn dochter mag worden geloofd: "Zijn toneelwerk was waar hij het meest trots op was, en waar hij om herinnerd wilde worden."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen