Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bioscoopconcert Robbie Williams groot succes

Shownieuws

Na drie jaar stilte is Robbie Williams weer terug. Dinsdagavond gaf de zanger een comebackconcert. Fans in heel Europa konden meegenieten in de bioscoop.

Na drie jaar stilte heeft Robbie Williams weer van zich laten horen. Dinsdagavond gaf de zanger een intiem comebackconcert in de Londense poptempel Roundhouse. Fans in heel Europa konden meegenieten, het concert was live te volgen in 250 bioscopen in 23 verschillende landen.

Robbie werd ontvangen als een verloren zoon, die plotseling terugkeerde. Van de geluiden over plankenkoorts was niets terug te zien, meldt de Britse BBC. "Het is zenuwslopend", gaf de 35-jarige zanger tijdens het concert toe. "Maar dankzij jullie voel ik me volledig op mijn gemak", loofde hij de fans.

Ruim tweeduizend Nederlandse fans konden het concert meebeleven in hun rode bioscoopfauteuils in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven of Groningen. De Robbie-liefhebbers mochten naar hartenlust meezingen met de hits en kennismaken met zijn nieuwe singles. Het voormalig Take That-lid zong vijftien liedjes, waarvan zeven van zijn nieuwe album 'Reality killed the video star'.

"Het was een groot succes", laat organisator Darren Staines van Pathé weten. "De bioscopen van Eindhoven en Groningen waren uitverkocht en in de andere steden waren nog maar een paar plaatsen vrij." Volgens Staines waren beeld en geluid fantastisch. "De productie werd gedaan door de BBC en die hadden het perfect voor elkaar."

Duitse fans hadden minder geluk. Door technische problemen konden zij hun held niet op het witte doek bewonderen. Het satellietsignaal kon in het West-Duitse Düsseldorf niet worden opgepikt. De fans krijgen hun geld terug.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen