Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jan Smit met gehoorgangontsteking in ziekenhuis

Shownieuws

Jan Smit is woendag opgenomen in het ziekenhuis. De oorkwaal van de Volendammer is verergerd, zijn gehoorgang is ontstoken. Smit ligt aan het infuus.

Marco Borsato heeft woensdagavond iets minder vrienden bij zijn tweede Marco & Friends-concert. Jan Smit moet afhaken: de Volendammer ligt met een gehoorgangontsteking in het ziekenhuis. Smit was dinsdag wel van de partij, maar zijn oorkwaal verergerde.

"Het gaat niet zo best met hem", zegt Smits manager eufemistisch. De 23-jarige zanger dacht eerder dat hij een oorontsteking had en stond dinsdagavond stijf van de pijnstillers op het podium in het Arnhemse Gelredome. Na zijn optreden tijdens het eerste Marco & Friends-concert zou er bloed uit Jans oor zijn gestroomd.

Met knallende hoofdpijn vertrok Jan richting Volendam, waar hij opnieuw een bezoekje aan zijn huisarts bracht. "De dokter liet hem niet meer naar huis gaan. De normale antibiotica hielpen niet. Nu krijg hij een ander soort via een infuus, zodat het oor sneller geneest", legt de manager uit, die woensdagochtend nog bij Jan op bezoek ging.

Door alle optredens tot volgende week woensdag is een streep gehaald. "Volgens de dokter moet Jan donderdag weer opknappen, maar hij moet zeker tot woensdag rust houden." Smit is dus zeker niet van de partij tijdens het tweede Marco & Friends-concert.

Guus Meeuwis gaf eerder al aan niet bij het tweede benefietconcert van Marco Borsato te kunnen zijn. De zanger had al een optreden gepland staan voor woensdag. Ali B wilde graag bij de concerten zijn, maar in verband met zijn theatertour kan de rapper beide Borsato-shows niet bijwonen. Of Guus en Jan woensdagavond vervangen worden, is nog niet bekend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen