Kies je favoriete radiostation

Dossiers

DJ AM overleed aan onbedoelde overdosis

Shownieuws

Een combinatie van voorgeschreven medicijnen en cocaïne zijn DJ AM fataal geworden. Dat blijkt het het autopsierapport dat dinsdag openbaar werd gemaakt.

(Novum/AP) - Een combinatie van voorgeschreven medicijnen en cocaïne zijn DJ AM fataal geworden. Dat blijkt uit het autopsierapport dat dinsdag openbaar is gemaakt. De 36-jarige dj werd vorige maand dood aangetroffen in zijn appartement in New York. DJ AM gaf eerder zelf toe een drugsverleden te hebben gehad, maar was naar eigen zeggen al negen jaar clean.

Toch blijkt uit het autopsierapport dat de plaatjesdraaier drugs in zijn bloed had. 'Acute vergiftiging' door een onvoorziene dodelijke combinatie van drugs en medicijnen kostte de beroemdheid het leven. De stoffen OxyContin, Benadryl en cocaïne werden hem fataal. Al eerder werd bekend gemaakt dat DJ AM's dood geen zelfmoord betrof.

DJ AM, wiens echte naam Adam Goldstein luidde, was een veelgevraagde dj op Hollywoodfeestjes. Veel Hollywoodsterren reageerden dan ook geschokt op zijn dood. Een jaar eerder ontsnapte de dj samen met Travis Barker, de zanger van Blink-182, nog aan het noodlot. Het vliegtuig waarin de twee zaten schoot van de startbaan en vloog in brand. Barker en Goldstein waren de enige overlevenden, vier anderen kwamen om.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen