Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Daphne Deckers viert feest met twintig baby's

Shownieuws

Daphne Deckers vierde de verjaardag van twintig baby's die dinsdag 1 jaar werden. Donderdag start een actie die vaccins tegen kindersterfte moet opleveren.

Het leek net een grote meerling, vertelde Daphne Deckers over de twintig baby's die dinsdag om haar heen krioelden. De baby's vierden hun eerste verjaardag. De actie moet aanstippen dat de eerste verjaardag niet als vanzelfsprekend moet worden gezien. Wereldwijd sterven volgens Unicef 128 duizend pasgeborenen voor hun eerste levensjaar aan de gevolgen van tetanus.

De 'Benelux' Next Top Model'-presentatrice vindt het heel belangrijk dat juist in deze financiële moeilijke tijden aan de allerarmsten wordt gedacht. "Ik weet dat iedereen zijn broekriem moet aanhalen. Ook in mijn vriendenkring hebben mensen hun baan verloren", vertelde het voormalige model aan Novum Nieuws. "Toch moeten we elkaar blijven steunen."

De baby's mochten een grote taart van tweeënhalf bij een meter aanvallen. "Eerst durfden de baby's niet echt, maar toen ze ontdekten dat het slagroom was gingen ze enthousiast met hun handjes in de taart." Dit stond symbool voor de gedachte dat de 'taart' eerlijk over de wereld moet worden verdeeld.

Deckers is ambassadrice van een actie die donderdag van start gaat. Bij elk verkocht luierpak van een bekend merk wordt een tetanusvaccin gedoneerd aan een moeder in een ontwikkelingsland. De presentatrice trok in september naar het Afrikaanse Burkina Faso om met eigen ogen te zien wat het tetanusvaccinatieprogramma inhoudt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen