Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ook staatspropaganda prooi Chinese filmpiraten

Shownieuws

Ook de Chinese staatspropagandafilm over het ontstaan van de Volksrepubliek is ten prooi gevallen aan dvd-piraten. Het publiek is gewaarschuwd voor twee films.

(Novum/AP) - Ook de Chinese staatspropagandafilm over het ontstaan van de communistische Volksrepubliek is ten prooi gevallen aan dvd-piraten. De autoriteiten hebben het publiek gewaarschuwd dat kopieën van 'De Stichting van een Republiek' en het oorlogsdrama 'De Boodschap' illegaal zijn en moeten worden aangegeven bij de politie.

'De Stichting van een Republiek' is geen gewone propagandafilm, maar wordt gedragen door sterren als de vechtkunstfilmacteurs Jackie Chan en Jet Li, Zhang Ziyi ('Crouching Tiger, Hidden Dragon'), Stephen Chow ('Kung Fu Hustle') en vele anderen. De film draait al in de bioscopen, maar de dvd-versie mag pas 16 oktober in de winkels liggen.

Ook 'De Boodschap', een spionagedrama over Mantsjoerije onder Japanse bezetting, mag officieel pas 13 november op dvd worden verspreid.

Roofkopieën en apparaten om ze te produceren en kopiëren worden in beslag genomen en vernietigd, waarschuwt de nationale waakhond tegen pornografie en piraterij op zijn website.

Volgens de Amerikaanse filmindustrie is meer dan negentig procent van alle dvd's die in China te koop zijn illegaal gekopieerd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen