Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ex-Lama's improviseren erop los in 'Club Melchior'

Shownieuws

Beckand, Van der Meer en Nicolai gaan vrijdag in première met het theaterprogramma 'Club Melchior'. De club is 'net over de grens, maar toch in Nederland'.

Tijl Beckand, Ruben van der Meer en Ruben Nicolai staan vanaf vrijdag met hun nieuwe theaterprogramma 'Club Melchior' op de planken. Onder het motto 'net over de grens, maar toch in Nederland' laten ze het publiek kennismaken met een fictieve club waar veel mogelijk is.

De theatervoorstelling kent een mix van vaste onderdelen en improvisatie. "Dingen kunnen vastliggen voor een acteur, maar daarbinnen is hij vrij om te doen wat hij wil. Dat geeft juist die sparkle", vertelt Van der Meer. "Zelfs vast is al los", legt Nicolai uit. "Dus binnen het vaste mogen we ook improviseren. En dan zijn er ook nog stukken waarin we nóg meer mogen improviseren. Het wordt een te gekke voorstelling."

Juist dat improviseren maakt dat de chemie tussen de drie mannen zo goed blijft. "Dat verveelt niet zo gauw", vertelt Nicolai. "We zijn eigenlijk als de drie gezusters", aldus Beckand. De mannen doen nog een paar pogingen om het saamhorigheidsgevoel onder woorden te brengen. 'Boter en vis', 'patat en joppiesaus' en 'honger, zweet en tranen' spreken voor zich.

Het trio maakte eerder onderdeel uit van de Lama's, het populaire televisieprogramma van BNN. Daarna maakten ze een combinatie van televisie en theater met Budget TV. Improviseren voor televisie is volgens de heren anders dan in het theater. "Bij televisie moet je alles afronden. In het theater kun je lekker uitweiden", vertelt Van der Meer. "Je bent vrijer in het theater", beaamt Nicolai. "Er kan niets tegen live op", vindt Beckand.

'Club Melchior', de fictieve hoofdsponsor van Budget TV, gaat vrijdag in première in De Theaterfabriek in Amsterdam. De voorstelling is tot en met juni in het hele land te zien. Een aantal voorstellingen is al uitverkocht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen