Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Borsato maakt nieuw begin met zijn friends

Shownieuws

Een keur van artiesten stond dinsdag op het podium voor Marco Borsato. De zwaar getroffen zanger zag het Marco & Friends-concert als 'een nieuw begin'.

Marco Borsato kreeg de laatste weken veel voor zijn kiezen, maar zag dinsdagavond letterlijk het licht. In een bad van wit licht betrad de financieel zwaar getroffen zanger het podium van de Arnhemse Gelredome voor zijn eerste Marco & Friends-concert. "Dit is een nieuw begin!", jubelde Borsato tegen het einde van de show.

Tijdens het slotnummer 'Binnen', waarmee Borsato de laatste weken vaak op de hak werd genomen, omringden alle friends de Alkmaarse zanger. "Er zijn de afgelopen tijd vaak momenten geweest dat ik me helemaal niet lekker voelde. Ik kan wel vertellen dat dit nu helemaal over is! Afscheid nemen bestaat niet, dit is een nieuw begin!", riep een duidelijk geëmotioneerde Borsato naar zijn fans.

Niet alleen Marco maar ook Leontien Borsato kreeg een hart onder de riem. Marco droeg het nummer 'Zij' op aan zijn vrouw. "Omdat zij in deze moeilijke tijd altijd vierkant achter mij staat." De 'Dromen zijn bedrog'-zanger gaf toe dat het voor hem een 'gekke avond' was. "Er bestaat een hechte band in het publiek en die band is ook in de showbizz duidelijk aanwezig."

Paul de Leeuw had met zijn 'Droomland' de eer het bijzondere concert te openen. De Leeuw is de 'aanstichter' van de Marco & Friends-concerten. Toen duidelijk werd dat The Entertainment Group het niet ging redden, stak de presentator Borsato onder het genot van een borrel een hart onder de riem. Gekscherend zei De Leeuw dat hij Diana Ross ook wel na kon doen. Dat zette Borsato aan het denken en resulteerde in de benefietconcerten.

Borsato trommelde na het faillissement van TEG zijn beste vrienden op om de Symphonica in Rosso-concerten van Diana Ross te redden. Paul de Leeuw, Jan Smit, Guus Meeuwis, Do, Yes-R, Edwin Evers, Trijntje Oosterhuis en Alain Clark traden samen met Borsato kosteloos op en zongen genoeg geld bij elkaar om Ross toch naar Nederland te halen. Vrijdag en zaterdag zette de souldiva het Arnhemse stadion op zijn kop.

Meteen na het eerste van twee Marco & Friends-concerten vloog Borsato richting een computer om te twitteren over 'een dag om nooit meer te vergeten'. "De mensen verlaten nu langzaam het Gelredome en ik zit in een euforische roes na te genieten van een perfecte avond! Mijn friends bewezen maar weer tot de top van Nederland te behoren en verwenden het publiek met talloze grote hits! Wat ben ik dankbaar!"

[Novum]

Gerelateerde Artikelen