Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Acht jeugdfilms geselecteerd voor Cinema Junior

Shownieuws

Acht filmteams hebben een bedrag van achtduizend euro ontvangen om hun idee voor een film uit te werken. Eerder kwam onder meer 'Knetter' zo tot stand.

Acht filmteams hebben een bedrag van achtduizend euro ontvangen om hun idee voor een kinderfilm uit te werken. Het initiatief Cinema Junior komt voort uit een samenwerking tussen het Nederlands Fonds voor de Film, het Mediafonds en de Publieke Omroep. Eerder kwamen 'Knetter', 'Don', 'Kikkerdril' en 'De Indiaan' via deze weg tot stand.

Uit de acht creaties worden vier films gekozen. Die ontvangen ieder een bijdrage om het idee verder uit te werken tot een scenario. Uiteindelijk mogen twee films echt worden gerealiseerd. De twee films moeten geschikt zijn voor bioscoop en televisie. Een productie is bedoeld voor kinderen in de leeftijdscategorie 4 tot 8 jaar, de andere film is voor kijkertjes van 9 tot 12 jaar.

De acht geselecteerde initiatieven zijn 'Brammetje Baas', 'Ontsnapt!', 'Naar Beerta', 'Sirocco!', 'Rosa en de zeemeermin', 'Oranjekoorts en liefdesverdriet', 'Piekhaar' en 'Kauw'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen