Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Voorverkoop Jackson-film breekt records

Shownieuws

De run op kaarten voor de Jackson-film duurt voort. De popzanger is goed voor negentien uitverkochte bioscoopzalen en er zijn al 22 duizend kaarten verkocht.

De kaarten voor de Michael Jackson-film 'This is it' blijven over de toonbank vliegen. De popzanger heeft al negentien bioscoopzalen vol weten te krijgen in Nederland. De kaartverkoop voor de film ging zaterdag om een minuut na middernacht van start. Ondertussen zijn dinsdag al 22 duizend kaarten in Nederland verkocht, meldde een woordvoerder van Sony, dat de film distribueert.

Nog nooit eerder zouden in Nederland zo veel kaartjes in zo'n korte tijd zijn verkocht. De King of Pop heeft hiermee onder meer tovenaarsleerling Harry Potter en de avonturiers van Lord of the Rings voorbij weten te streven, vertelde de zegsvrouw. "Dit hebben we nog nooit meegemaakt. Er zijn zelfs mensen die twee of drie keer de voorstelling willen zien."

In de film is Michael Jackson te zien die aan het repeteren is voor zijn concertreeks. De documentaire is samengesteld uit meer dan honderd uur beeldmateriaal van de megaster achter de schermen. Jackson is op 25 juni overleden, drie weken voordat de geplande vijftig shows in Londen van start zouden gaan.

De film gaat in de nacht van 27 op 28 oktober in première en is vervolgens twee weken lang te zien in 102 bioscopen in Nederland. Michael Jackson verschijnt maar zo'n korte periode op het witte doek omdat de film meer als voorstelling wordt gezien, aldus de woordvoerder.

Sony wil geen verwachting uitspreken over het aantal kaartjes dat het denkt te verkopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen