Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Madonna is god voor Malawische weesjes

Shownieuws

Madonna is in Malawi, waar ze wezen een hart onder de riem wil steken. Dat lukt haar aardig. "Jij bent onze god. Waar zouden we zijn zonder je?", zei een kind.

Madonna is in Malawi, wat haar weer een hoop nieuwe fans oplevert. De weeskinderen die de zangeres in het Afrikaanse land een hart onder de riem steekt, verafgoden de zangeres. "Jij bent onze god. Waar zouden we zijn zonder jou?", kirde een weesje volgens Us Weekly naar de 'Don't tell me'-zangeres.

De popkoningin nam haar 4-jarige zoontje David mee naar het weeshuis waar hij ooit woonde. Madonna adopteerde het Malawische knulletje in 2006. Toen de Queen of Pop bij het vroegere wiegje van David stond, kwamen de waterlanders. "Het was een erg emotioneel moment", zegt de directrice van het weeshuis. "David is nog te jong om het te begrijpen, maar voor ons was het moeilijk onze tranen in bedwang te houden."

Sinds de adoptie van David zet Madonna zich in voor de weeskinderen in Malawi, waar veel ouders zijn overleden door aids. De zangeres richtte haar eigen liefdadigheidsinstelling op. Raising Malawi komt op voor de Afrikaanse weesjes en bouwt onder meer scholen en weeshuizen.

Eerder dit jaar adopteerde Madonna opnieuw een Malawisch kindje, dochter Mercy maakt sinds juni deel uit van het gezin. David en Mercy speelden in Malawi met hun vroegere vriendjes en vriendinnetjes.

Later deze week ontmoet Madonna de Malawische president Bingu wa Mutharika. Volgens Us Weekly staat ook een ontmoeting met James Kamebewa op het programma. De man beweert de biologische vader van Mercy te zijn. "Als deze man een verhaal te vertellen heeft, wil Madonna het horen", zegt een medewerker van Raising Malawi. "Als hij Mercy's vader is, zal Madonna hem niet bij haar weghouden."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen