Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nederlandse film doet het goed in bioscopen

Shownieuws

'De storm' staat op nummer een en 'Lover of loser' weet een derde plek te bemachtigen in de bioscooplijst. Het publiek waardeert films van eigen bodem.

Een tweede topnotering voor 'De storm' en een derde plaats voor de boekverfilming 'Lover of loser' in de bioscooplijst laat zien dat het Nederlandse publiek films van eigen bodem waardeert. Quentin Tarantino's 'Inglourious basterds' bezet de tweede plek in de top twintig van de films die afgelopen week het meest werden bezocht.

'Lover of Loser', naar het boek van Carry Slee, trok in de eerste week 55 duizend bezoekers. De hoofdrol van Eva wordt vertolkt door de 17-jarige Gaite Jansen, een nieuwkomer in de filmwereld. De actrice deed eerder audities voor andere boekverfilmingen van Carry Slee, maar greep steeds net naast een rol. Haar tegenspeelsters zijn Martijn Lakemeier, bekend van Oorlogswinter, en Ruud Feltkamp.

De Storm speelt zich af tijdens de watersnoodramp in 1953 in Zeeland en gaat over de ongehuwde moeder Julia die tijdens de ramp haar baby uit het oog verliest. De film trok vorige week al meer dan honderdduizend bezoekers en kreeg daarvoor een Gouden Film. Ook deze week werd De Storm het best bezocht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen