Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Nieuwe' It in voorjaar open

Shownieuws

Op de plek van de voormalige discotheek It reist binnenkort een nieuwe club uit de grond. De oprichters zijn van plan een hoog entertainmentniveau te brengen.

Op de plek van de voormalige discotheek It kan volgend jaar weer worden gedanst in een nieuwe club. De aanwinst voor het uitgaansleven in Amsterdam opent in het voorjaar haar deuren. "Maar het is een grillig proces, dus ik kan nog geen exacte datum noemen", vertelt mede-eigenaar Sjoerd Wynia.

De contracten zijn woensdag getekend, maar de nieuwe naam blijft nog even geheim. "Het is een fantastische plek en we zijn bekend met de geschiedenis, maar het wordt niet de nieuwe It", aldus Wynia. "Er zullen vast wel thema-avonden komen".

De oprichters willen een hoog entertainmentniveau bieden voor een breed publiek. Ontwerper Marcel Wanders neemt de inrichting van de nieuwe horecagelegenheid bij het Rembrandtplein voor zijn rekening.

De It en oprichter Manfred Langer waren bekende namen in het uitgaansleven van Amsterdam. De It stond bekend als homovriendelijke disco, maar ook hetero's bezochten de hippe club graag. Na het overlijden van Langer in 1994 nam de populariteit van de discotheek af. In 2005 ging de It failliet, waarna het gebouw werd gesloopt. Sinds twee jaar staat er weer een nieuw pand.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen