Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hattrick totaal onverwacht voor Armin van Buuren

Shownieuws

Armin van Buuren had niet verwacht dat hij voor het derde jaar op rij uitgeroepen zou worden tot 's werelds beste dj. "Ik dacht: het wordt nu een keer house."

Nederlander Armin van Buuren had niet durven dromen dat hij voor het derde jaar op rij uitgeroepen zou worden tot 's werelds beste dj. Toch kwam die droom uit: woensdagnacht kreeg de trance-dj voor de derde keer de prijs van het Britse DJ Magazine.

"Ik had het deze keer echt niet aan zien komen", jubelde Van Buuren donderdagochtend in de radioshow van Ruud de Wild. "Ik dacht: het wordt nu een keer house, mensen willen een keer iets anders. Maar het is toch gewoon een hattrick."

Landgenoot Tiësto, die zelf jarenlang de dj Top 100 aanvoerde, kreeg een kleine veeg uit de pan. De plaatjesdraaier uit Breda vertelde in interviews dat hij alle lijstjes maar onzin vindt. Tiësto, die dit jaar op de tweede plek eindigde, is volgens Van Buuren 'niet zo slim'. "Met die uitspraak haalt hij zijn eigen prestatie onderuit, hij heeft ook drie keer op nummer 1 gestaan."

De titel heeft ook een keerzijde. "Ik voel soms wel druk. Als ik op het podium sta, hebben mensen toch iets van 'kom maar dan'. Nummer 1 worden is hartstikke gaaf, maar nummer 1 blijven is veel moeilijker."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen