Kies je favoriete radiostation

Dossiers

ONM-acteur Levi van Kempen is in shock

Shownieuws

ONM-acteur Levi van Kempen kreeg 'kippenvel' toen hij woensdag hoorde dat de stekker uit de soap wordt getrokken. "BNN was juist reteblij met ons."

ONM-acteur Levi van Kempen kreeg 'kippenvel' toen hij woensdag hoorde dat de stekker uit de soap wordt getrokken. Dat vertelde Van Kempen tegen TMF-presentator en Sascha Visser in zijn programma Kijk Dit Nou. Visser heeft zelf ook in de soap gespeeld.

Het nieuws dat de Nederlandse Publieke Omroep stopt met de serie sloeg in als een bom bij de ONM-acteurs. "BNN was juist reteblij met ons", vertelde de aangeslagen acteur. "De netcoördinator kan blijkbaar zo'n beslissing maken, ook al wilde de zender ons houden."

Netmanager van Nederland 3 Roek Lips liet woensdag weten dat vooral de lagere kijkcijfers de soapserie parten speelden. "De beslissing om te stoppen met ONM vanwege de tegenvallende resultaten is een ingrijpende. We hebben deze weloverwogen genomen."

De stemming bij de cast en crew van ONM omschreef Van Kempen als 'druk, chaotisch en enorm verdrietig'. "Het heeft een grote impact op veel mensen. Niet alleen voor de acteurs, maar ook voor de mensen van de crew." De acteurs reageerden verschillend op het slechte nieuws. "De een houdt moed, maar sommigen hebben de soap al opgegeven." Levi blijft goede hoop houden. "De wonderen zijn de wereld nog niet uit."

Ook Endemol gelooft nog in het voortbestaan van ONM. "We proberen de serie bij een andere zender onder te brengen", vertelde een woordvoerder van Endemol woensdag. ONM ging in 1994 van start als Onderweg Naar Morgen. De ziekenhuissoap was een gezamenlijk project van Veronica en Tros.

Veronica verliet een jaar later het publieke bestel en de soap verhuisde mee. In 2005 dreigde ONM te verdwijnen, omdat Yorin wegens tegenvallende kijkcijfers wilde stoppen met de serie. BNN stak hier een stokje voor en redde de serie destijds van de ondergang.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen