Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Producent Endemol ziet nog toekomst in ONM

Shownieuws

Endemol ziet nog toekomst voor ONM. De producent is met meerdere zenders in gesprek over een voortzetting. De publieke omroep wil niet verder met ONM.

De Nederlandse Publieke Omroep heeft woensdag de stekker uit ONM getrokken, maar dat betekent volgens Endemol nog niet het einde van de soapserie. De producent is met verschillende zenders in gesprek over een voortzetting van ONM.

"We proberen de serie bij een andere zender onder te brengen", vertelt een woordvoerder van Endemol. "Het zou niet de eerste keer zijn dat ONM van zender wisselt. Wat dat betreft is het echt een vecht- en zwerfsoap." ONM ging in 1994 van start als Onderweg Naar Morgen. De ziekenhuissoap was een gezamenlijk project van Veronica en Tros.

Een jaar later verliet Veronica het publieke bestel en verhuisde de soap mee. In 2005 dreigde ONM te verdwijnen omdat Yorin wegens tegenvallende kijkcijfers wilde stoppen met de serie. BNN sprong in de bres en redde de serie.

Met welke zenders Endemol in gesprek is, wil de woordvoerder niet loslaten. Of Veronica, waar de serie startte, bij de gegadigden zit, moet nog even geheim blijven. "Voor elke zender is ONM een aanwinst, maar het vraagt wel om veel budget." Bovendien lopen alle contracten van de betrokkenen bij de serie eind dit jaar af. "Het is een enorm korte termijn", bekent Endemol. "Maar vorige keer ging het ook zo: het is niet onmogelijk."

De medewerkers van ONM kregen woensdagochtend te horen dat Nederland 3 met de serie stopt. "Er is ontzettend veel verdriet, verbazing en onbegrip. De serie was in ontwikkeling, dit komt keihard aan." Maar zoals altijd in de showbizz: the show must go on. De ONM-acteurs stonden woensdag weer gewoon voor de camera. "We houden er wel rekening mee dat het voor veel mensen een zware dag is."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen