Kies je favoriete radiostation

Dossiers

EO vult lege plek op van Arie Boomsma

Shownieuws

Michiel Gouman gaat het stokje overnemen van Arie Boomsma bij het Radio 1-programma Dit is de Dag. Gouman zal vanaf 23 november het programma presenteren.

Michiel Gouman gaat het stokje overnemen van Arie Boomsma bij het Radio 1-programma Dit is de Dag. Gouman zal vanaf 23 november van maandag tot en met donderdag te horen zijn samen met Tijs van den Brink. Dat maakt de Evangelische Omroep woensdag bekend.

KlaasJan Baas, de eindredacteur van het radioprogramma, is in zijn nopjes met Gouman als presentator. "Hij valt op door zijn humor, originaliteit en flair", verklaarde Baas. "Met zijn gevoel voor de menselijke kant van het nieuws, zijn brede kennis van zowel de christelijke wereld als algemene trends voegt hij een eigen geluid toe aan het programma."

Eerder presenteerde Gouman praatprogramma's als Wittewierum, Michiel! en Kaarten op tafel. De laatste jaren was hij aan het werk als eindredacteur en manager.

Boomsma maakte begin september bekend dat hij de EO ging verlaten, nadat hij al eerder openlijk zijn twijfels over zijn werkgever had uitgesproken. Het afblazen van het cabaretprogramma 'Loopt een man over het water' was de druppel voor de presentator.

Eerder schorste de omroep Boomsma drie maanden omdat de Evangelische Omroep zijn fotoreportage voor L'Homo, de homo-uitgave van het tijdschrift Linda, niet bij zijn imago van EO-presentator vond passen. Het voormalige EO-boegbeeld ging per 1 oktober bij de KRO aan de slag.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen