Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Osdorp Posse maakt zich op voor laatste concert

Shownieuws

Osdorp Posse maakt zich op voor het laatste concert. De Nederlandse hiphopformatie klimt zaterdag voor het laatst op het podium in de Amsterdamse Melkweg.

De mannen van Osdorp Posse maken zich op voor het laatste concert. De Nederlandse hiphopformatie klimt zaterdag voor het laatst op het podium in de Amsterdamse Melkweg.

Hiermee sluiten de artiesten de afscheidstour af die in november van start ging. De artiesten krijgen tijdens de show de gouden plaat uitgereikt voor de evergreen uit 1995 'Afslag Osdorp'.

De groep besloot na twintig jaar af te zwaaien, omdat de bandleden naar eigen zeggen niet eeuwig door konden gaan. "We hebben in goed overleg besloten dat we niet het moment wilden afwachten dat we als oude zombies uit elkaar vallen, maar liever in stijl willen stoppen", liet voorman Def P op de website van de band weten.

De pioniers van de Nederlandse hiphop maakten begin jaren negentig naam met het nummer 'Moordenaars'. Dit is een nummer over geweld met nieuwe, soms uit het Engels vertaalde woorden.

In 1989 richtte Def P, die in het echt Pascal Griffioen heet, de groep op, samen met de achtergrondrappers IJsblok en King en producer Seda. Negen jaar later werd dj Daan als vast groeplid opgenomen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen