Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kritiek op tv-programma zit Daphne Deckers dwars

Shownieuws

Daphne Deckers zit in haar maag met de kritiek op Benelux' Next Top Model. "Ik word ondersteboven gescholden." De jury gaf twee meiden de tip af te vallen.

Daphne Deckers zit in haar maag met de vele kritiek op het tv-programma Benelux' Next Top Model. De jury van het modellenprogramma dat Deckers presenteert, gaf twee overgebleven kandidates het dringende advies af te vallen. Die tip leverde een storm aan kritiek op.

"Ik word ondersteboven gescholden", zei een verontwaardigde Deckers woensdagochtend in de radioshow van Edwin Evers. "Het lijkt wel of ik een aanslag op De Naald in Apeldoorn heb gepleegd."

De kritiek op Benelux' Next Top Model barstte los na de aflevering van zondag. Stylist en jurylid Bastiaan van Schaik, zelf niet een van de slanksten, vertelde de 22-jarige Rosalinde dat ze het leuk zou doen als plus-size model. Het 1.81 meter lange aspirant-model heeft maatje 36.

Het modellenprogramma werd ervan beschuldigd een verkeerd beeld te geven en jonge meiden aan te zetten tot eetstoornissen. Deckers noemt de vele reacties 'onfatsoenlijk'. "De meisjes zijn overgebleven uit vijfduizend kandidaten. De jury geeft week na week aan dat ze heel mooi zijn."

Deckers laat doorschemeren dat ze het niet eens is met de kritiek. "De meiden wisten van tevoren dat naar hun gewicht gekeken zou worden." Dat Benelux' Next Top Model kijkers aanzet tot een eetstoornis, gelooft de presentatrice niet. "Als je niet meedoet aan Idols hoef je toch ook niet te kunnen zingen. Als je niet meedoet aan Benelux' Next Top Model hoef je absoluut niet aan de maten te voldoen. Dat begrijpen tieners echt wel."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen