Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Fans nemen nog één keer afscheid van Jackson

Shownieuws

Michael Jacksons 'This is it' ging dinsdagnacht in première. In 99 landen stonden fans in de rij om hun idool nog één keer te kunnen bewonderen.

(Novum/AP) - Michael Jacksons 'This is it' beleefde in de nacht van dinsdag op woensdag zijn wereldpremière. In 99 landen stonden fans in de rij om hun idool nog een laatste keer te kunnen bewonderen. Ook BN'ers en celebrities konden niet wachten om te zien wat de popkoning in petto had voor zijn vijftig comebackconcerten.

De echte grote première vond plaats in Los Angeles, waar Jackson oefende voor zijn comebackshows. Bij de eerste vertoning waren Michaels broers Jermaine, Marlon, Tito en Jackie aanwezig. De vier overgebleven leden van de Jackson 5 zijn trots op hun jongere broer. "Ik kan het nu afsluiten", zei Marlon. "Ik voelde zijn geest in mij."

"Het is geweldig om hem zo bezig te zien", reageerde Jackie. "Hem zo bezig zien met zijn eigen ding ontroerde me." Jackie was niet de enige die met tranen in zijn ogen naar 'This is it' heeft gekeken. Ook de aanwezige fans hielden het niet droog bij de laatste beelden van hun idool en klapten na elk nummer, alsof ze bij een concert waren.

De eerste kritieken zijn lovend. "Het lijkt erop dat de wereld een geweldig concert heeft gemist", jubelde het Amerikaanse filmvakblad The Hollywood Reporter. 'This is it' is vanaf komend weekeinde in 110 landen te bewonderen. Ook in Nederland is de bijna twee uur durende film twee weken lang in de bioscopen te zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen