Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Politicus heeft spijt van verstoren Travoltazaak

Shownieuws

De politicus die de Travoltazaak verstoorde door een partijgenoot vrij te pleiten, heeft zijn excuses aangeboden. Hij noemde een verdachte 'een vrij vrouw'.

(Novum/AP) - De politicus die de Travoltazaak verstoorde door een partijgenoot vrij te pleiten, heeft zijn excuses aangeboden. Picewell Forbes zei eerder tijdens een politieke bijeenkomst dat een verdachte in de zaak 'een vrije vrouw' was, terwijl de rechter nog geen uitspraak had gedaan.

De verdachte in kwestie, Pleasant Bridgewater, was tot het begin van dit jaar actief als senator van de Progressive Liberal Party. Bij een bijeenkomst van die partij sprak Picewell Forbes de desastreuze woorden.

Na de uitspraak van Forbes besliste de rechter dat de zaak opnieuw moet worden gevoerd omdat de rechtsgang door de uitspraken van Forbes was verstoord. De politicus betuigde dinsdag spijt. "Mijn verklaring was ondoordacht en stoorde het recht", verklaarde de boosdoener.

De verdachte eiste samen met een ambulancebroeder 25 miljoen dollar van Travolta, anders zouden ze een document openbaar maken. Het bewuste document zou bewijs bevatten dat Travolta weigerde zijn hulpbehoevende zoon naar het ziekenhuis te laten vervoeren.

Travolta's 16-jarige zoon overleed in januari aan de gevolgen van een toeval in een vakantiehuis van de familie op de Bahamas. De jongen leed aan de ziekte van Kawasaki, waarbij toevallen bij het ziektebeeld horen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen