Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bakker: mijn lichaam is een sloopauto

Shownieuws

Mijn arts vergelijkt mijn lichaam met een sloopauto:ik moet steeds weer opgelapt worden. "Als ik zo doorga beland ik onherroepelijk in het ziekenhuis."

"Mijn arts vergelijkt mijn lichaam met een sloopauto: ik moet steeds weer opgelapt worden." Dat vertelt Sonja Bakker in een interview in De Telegraaf van zaterdag. De uitgeputte afslankgoeroe liet vrijdag op haar website weten dat ze voorlopig stopt met haar werk.

"De keerzijde van het immense succes blijkt op dit moment te groot, te machtig voor mij", vertelde de 34-jarige. Daar heeft haar lichaam behoorlijk onder te leiden. "Als ik zo doorga, beland ik onherroepelijk in het ziekenhuis."

Bakker besloot te stoppen voor haar twee kinderen Tristan en Finn. "Zij zijn mij alles waard. Om mijn kinderen stap ik op de rem en deze keer haal ik mijn voet er voorlopig niet vanaf."

Het was een roerige tijd voor de afslankprinses. Na het succes van haar eerste afvalbijbel groeide Sonja's merk in korte tijd tot een miljoenenimpurium. Privé liep het minder gesmeerd. Onder meer door tijdgebrek liep het huwelijk met haar man Koen op de klippen. In juli is het stel van elkaar gescheiden.

Haar ex-man Koen was zakelijk betrokken bij het bedrijf. "We slaagden er niet in privé en zakelijk gescheiden te houden." Dit was voor Bakker een 'bittere pil waar we allebei debet aan zijn'.

In de emotionele en turbelente periode heeft het voormalige paar geen kans gehad om tot elkaar te komen. "Een niet aflatende stroom speculaties over wat er binnen de muren van ons huis gebeurde, verwijderde ons verder van elkaar dan je ooit voor mogelijk kunt houden."

De dieetgoeroe dook op in de roddelbladen omdat ze een nieuwe liefde zou hebben gevonden in Rik Felderhof. Samen met hem schreef ze het Afrikaanse receptenboek 'Verleg je grenzen'. "Rik en ik hebben een warme vriendschap", liet ze weten. Hier blijft het volgens Bakker bij. "Ik ben met hele andere dingen bezig: mijn gezondheid en kinderen."

De laatste editie van het magazine Sonja ligt begin november in de schappen. Tot 1 oktober kunnen mensen nog intekenen om acht weken via haar internetprogramma af te slanken. Vanaf het nieuwe jaar valt het doek voor Sonja Bakker, de dieetgoeroe. Voorlopig gaat Bakker 'rust houden, het lichaam laten helen en tijd doorbrengen met de kinderen'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen