Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kinky boevenvangers van Gucci onder de hamer

Shownieuws

Goed nieuws voor fashionista's die op zoek zijn naar een speciaal cadeautje. Veilinghuis Christie's veilt op 3 november een set zilveren Gucci-handboeien.

Goed nieuws voor fashionista's die op zoek zijn naar een speciaal cadeautje voor Sinterklaas. Veilinghuis Christie's veilt op 3 november een set zilveren Gucci-handboeien. Wie in stijl 'in de Gucci's' geslagen wil worden moet er wel wat voor over hebben. De boeien gaan naar schatting voor zo'n zes- tot achthonderd euro onder de hamer.

Het befaamde modehuis bracht de stijlvolle boevenvangers in 1998 met een heel andere bedoeling op de markt. De zilveren blikvangers lagen wereldwijd in de etalages als antwoord op de arrestatie van Patrizia Reggiana, die 29 jaar cel kreeg voor de moord op haar ex-man Maurizio Gucci. Maurizio, de kleinzoon van Guccio Gucci, die het merk oprichtte, werd in 1995 vlak voor zijn appartement in Milaan neergeschoten.

Over deze tragedie wordt ook een film gemaakt. Ridley Scott die onder meer films als 'American Gangster' en 'Thelma & Louise' op zijn naam heeft staan, liet vorige week weten dat hij met Angelina Jolie in gesprek is over de hoofdrol.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen