Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Marco Borsato sloeg reddingspoging TEG af

Shownieuws

Marco Borsato had een kans gekregen om zijn bedrijf te redden, maar heeft dat niet gedaan. Een investeerder zou zes miljoen in het bedrijf willen steken.

Marco Borsato heeft een kans om zijn bedrijf The Entertainment Group (TEG) van de ondergang te redden laten lopen. Een anonieme investeerder was bereid om zes miljoen euro in het bedrijf te steken maar Borsato is niet op dit aanbod ingegaan. Dat blijkt volgens het AD uit welingelichte bronnen, e-mailverkeer tussen de bedrijfstop van TEG en vertrouwelijke documenten.

Eerder werd het vertrek van Guus Meeuwis gezien als de uiteindelijke genadeslag van het bedrijf. Toen Meeuwis op zondag 13 september met zijn lucratieve 'Groots met een zachte G'-concerten het zinkende schip dat TEG verliet zou om die reden investeerders zijn afgehaakt waardoor een mogelijk reddingsplan niet door kon gaan.

Direct betrokkenen verklaren nu dat de investeerder ook bereid was zes miljoen euro in het bedrijf te steken zonder Meeuwis. De 'Dromen zijn bedrog'-zanger heeft deze reddingspoging afgeslagen, blijkt uit intern verslag van de ondergang van TEG.

Borsato heeft maandag op 14 september het bedrijf opgegeven door te melden dat hij er ook zelf mee wilde stoppen. Een week later werd het bedrijf failliet verklaard.

Eric Keyzer, de advocaat van Borsato, bevestigde de laatste mogelijkheid die Borsato had om zijn bedrijf te redden. "Maar Marco kon de last van TEG niet in zijn eentje dragen. Menselijk gezien was dat onmogelijk", verklaarde Keyzer tegen de krant.

Borsato zei een dag na het faillissement van The Entertainment Group dat hij niet op de hoogte was van de financiële problemen. "Drie weken geleden werd mij verteld dat we een 'klein cashflowprobleempje' hadden." Maar in een e-mail van 28 mei, die Borsato ook ontvangen zou hebben, werd al gemeld dat de Belgische tak van TEG op het randje van faillissement zat.

Unico Glorie, een aandeelhouder van TEG, maakte vorige week al bekend dat de zanger wel degelijk al geruime tijd op de hoogte was van de financiële problemen. "Het bedrijf lag als een zieke patiënt op de operatietafel", illustreerde Glorie. "Daar waren we maanden mee bezig, bijvoorbeeld met herfinanciering en herstructurering. Als aandeelhouders hielden we elkaar op de hoogte."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen