Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Danny de Munk kampte met midlifecrisis

Shownieuws

Danny de Munk heeft last gehad van een midlifecrisis maar vond dit geen negatieve ervaring. De zanger is naar eigen zeggen weer het Amsterdams straatjochie.

Danny de Munk heeft last gehad van een midlifecrises maar vond dit geen negatieve ervaring. In plaats van een motor te kopen is de 39-jarige zanger in gaan zien dat hij weer terug wil naar zijn wortels. "Ik ben weer terug bij dat kleine Amsterdamse jochie dat ik was toen ik 26 jaar geleden Ciske speelde", zegt de 'Ciske de Rat'-ster in De Telegraaf.

Het accentloze Nederlands en de gepolijste jongen die De Munk zou zijn geworden heeft hij naar eigen zeggen overboord gekieperd. "Ik acteer alleen nog maar als ik op de planken sta."

Deze ommezwaai kwam toen hij in 'Ciske de Musical' ging spelen en de rol van de volwassen Ciske op zich nam. "Toen ik in de musical opnieuw in de huid kroop van Ciske, besefte ik pas hoe fijn ik het vind om die Amsterdamse kant van mijzelf te laten zien."

"Hart en Ziel, waarmee ik voor het eerst sinds twaalf jaar een cd met het levenslied maakte, was de eerste stap", vertelt De Munk. De zanger heeft de smaak kennelijk te pakken want hij is alweer bezig met een nieuw album 'Dit is mijn leven'. "Aansluitend daarop sta ik volgend jaar april in de Heineken Music Hall in Amsterdam."

Naast het zingen staat de artiest tot eind november op de planken en wordt er een docusoap over hem en zijn gezin gemaakt. Ondanks zijn drukke planning blijft hij open staan voor een nieuwe musical, zolang de rol maar bij 'de jongen van de straat past'. "Een rol als Robin Hood is voor mij echt de ver-van-mijn-bedshow."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen