Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Stephen Gately zaterdag begraven in Dublin

Shownieuws

Stephen Gately wordt zaterdag begraven in Dublin. De uitvaart van de Boyzone-zanger vindt plaats in de Saint Laurence O'Toole's Church in de Ierse hoofdstad.

Stephen Gately wordt zaterdag begraven in zijn geboorteplaats Dublin. De uitvaart van de Boyzone-zanger vindt plaats in de Saint Laurence O'Toole's Church in de Ierse hoofdstad, meldt de Britse krant The Daily Telegraph.

Het lichaam van de zanger is inmiddels vrijgegeven. De verwachting is dat Stephen vrijdag naar Ierland wordt overgevlogen, waar hij in het huis van de familie wordt opgebaard. De 33-jarige Ierse ster groeide op in het gebied rond de Dublinse Sheriff Street. Zaterdag overleed hij tijdens zijn vakantie op het Spaanse eiland Mallorca.

De vier overgebleven Boyzone-leden gaan met manager Louis Walsh naar de begrafenis. Volgens Walsh zijn ze allemaal in shock. "We kunnen het niet geloven. We zijn onze beste vriend kwijt." Walsh bracht de boyband midden jaren negentig bij elkaar en was bezig met de comeback van Boyzone. "Vorige week waren we nog in Londen om het nieuwe album af te ronden. Ik heb Stephen nooit eerder zo levendig en gezond gezien", mijmert de manager.

Gately overleed door vochtophoping in zijn longen. Britse artsen melden in The Daily Telegraph dat de dood mogelijk is veroorzaakt door hartritmestoornissen. "Het water zou in zijn longen zijn gekomen doordat het hart plotseling faalde, oftewel een hartaanval."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen