Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Marco Borsato wist van financiële catastrofe TEG'

Shownieuws

Marco Borsato was wel op de hoogte van de financiële situatie van The Entertainment Group. Dat zei medeaandeelhouder Unico Glorie dinsdag in Pauw & Witteman.

Marco Borsato was weldegelijk op de hoogte van de slechte financiële situatie van The Entertainment Group. Dat zei Unico Glorie dinsdagavond in Pauw & Witteman. Glorie was net als Borsato aandeelhouder van het artiestenbureau dat op 22 september failliet werd verklaard.

"Het bedrijf lag als een zieke patiënt op de operatietafel", illustreerde Glorie. "Daar waren we maanden mee bezig, bijvoorbeeld met herfinanciering en herstructurering. Als aandeelhouders hielden we elkaar op de hoogte." Borsato zei een dag na het faillissement van The Entertainment Group (TEG) dat hij niet op de hoogte was van de financiële problemen. "Drie weken geleden werd mij verteld dat we een 'klein cashflowprobleempje' hadden", zei de 'Dromen zijn bedrog'-zanger eind vorige maand.

Hoewel Glorie tegensprak dat Borsato niet op de hoogte was, gaf hij toe dat ook hij voor verrassingen kwam te staan. "We kregen als aandeelhouders beperkte informatie. De post crediteuren van een miljoen plus was een verrassing voor iedereen."

Glorie verwacht niet dat zijn medeaandeelhouder met een enorme schuld blijft zitten. "De cd-opbrengst van Marco gaat bijvoorbeeld naar Universal, daar krijgt hij een deel van." Het geld van de Symphonica in Rosso-concerten dat is verdwenen, is volgens Glorie niet geïnvesteerd in vage internetbedrijfjes. "Daarvan is Diana Ross bijvoorbeeld vooruit betaald. Wel is een te groot deel in de bedrijfsvoering van TEG gestoken."

Waar Borsato weigert te praten over een schuldige, wijst Glorie naar De Telegraaf. "Elke dag verschenen er naardere berichten. In het weekeinde dat wij de herfinanciering rond hadden, was het bedrijf al failliet in De Telegraaf." Volgens Glorie had de vele negatieve publiciteit tot gevolg dat steeds meer schuldeisers hun geld kwamen halen, waardoor de financiële problemen van TEG alleen maar groter werden.

Glorie zei dinsdagavond dat hij stappen gaat ondernemen tegen De Telegraaf. "Ik ga uitzoeken of het journalistieke werk goed is gedaan. Veel verhalen waren gebaseerd op vage, anonieme bronnen." De aandeelhouder moest toegeven dat de informatie vanuit TEG werd gelekt. "Het kan niet anders dan dat het uit onze organisatie kwam." Berichten over wilde feestjes met callgirls en cocaïne sprak Glorie deels tegen. "Ik was niet bij die feestjes, maar we weten allemaal hoe deze wereld in elkaar zit."

Net als Borsato heeft Glorie alle vertrouwen in het onderzoek dat de curator gestart is. "Er gaat een liedje over De Waarheid, ergens zal er straks ook een waarheid zijn."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen