Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Schwarzenegger pakt paparazzi harder aan

Shownieuws

Gouverneur Arnold Schwarzenegger wil persmuskieten harder aanpakken. Schwarzenegger heeft getekend voor een strengere antipaparazzi-wet.

(Novum/AP) - De Californische gouverneur Arnold Schwarzenegger wil persmuskieten harder aanpakken. Schwarzenegger heeft getekend voor een antipaparazzi-wetsvoorstel, dat het makkelijker moet maken om media aan te klagen die kiekjes gebruiken die de privacy van sterren schenden.

De voormalige 'Terminator'-acteur en bodybuilder heeft onder meerdere wetsvoorstellen zijn krabbel gezet, waaronder de wijziging op de decenniumoude wet die boetes toestaat voor media die illegaal of op een agressieve manier opnames of foto's maken van sterren.

Door de nieuwe wetswijziging kunnen rechtszaken aangespannen worden tegen media die betalen en voor het eerst gebruikmaken van materiaal waarvan zij weten dat het ten onrechte is verkregen. Tijdschriften, tv-shows en internetsites tellen soms miljoenen neer voor een pikant kiekje van een celebrity. De wetswijziging gaat in januari in.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen