Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'This is it' niet alleen van Michael Jackson

Shownieuws

Michael Jacksons single 'This is it' is niet alleen door hemzelf geschreven. Paul Anka heeft ook aan de song meegeschreven maar werd ten onrechte niet vermeld.

(Novum/AP) - Michael Jacksons nieuwe single 'This is it' is niet alleen door de King of Pop zelf geschreven. De Canadese singer/songwriter Paul Anka heeft ook aan het nummer meegeschreven maar werd ten onrechte niet vermeld.

Nadat de nieuwste single van de overleden poplegende maandagochtend vroeg in première ging op de site van de popkoning, liet de 68-jarige Anka van zich horen. De beheerders van Jacksons nalatenschap erkennen het werk van Anka en hebben beloofd hem vijftig procent van de opbrengst van het nummer te geven.

Anka gelooft dat deze fout niet met opzet is gemaakt. "Ik denk oprecht dat het een vergissing was. Ik geloof niet dat iemand iets verkeerds wilde doen." Eerder gaf Anka aan dat hij naar de rechter zou stappen maar toen de zaakwaarnemers zo snel over de brug kwamen, zag hij hiervan af.

'This is it' is te horen tijdens de laatste scènes van Jacksons gelijknamige film, die op 28 oktober in première gaat. Eerst was de afkomst onduidelijk maar nu Anka de gedeelde schrijversrechten heeft opgeëist, is bekend dat het nummer in 1983 geschreven is.

Het nummers is overigens al een keer eerder uitgebracht door de zangeres Sa-Fire, onder de naam 'I never heard'. Toen deelden Jackson en Anka wel eerlijk de auteursrechten.

'This is it' is teruggevonden in een doos met tapes. Dit nummer, waarop alleen de stem van de poplegende te horen is onder begeleiding van de piano, werd uitgekozen als soundtrack voor de film. Het lied is vervolgens bewerkt door Jacksons broers.

Paul Anka maakte furore als tieneridool in de late jaren vijftig en zestig met nummers als 'Diana', 'Lonely boy' en 'Put your head on my shoulder'. Ook schreef hij een van de grootste hits van Tom Jones 'She's a lady'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen