Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Gately's partner geeft zichzelf de schuld'

Shownieuws

Andrew Cowles, de partner van de overleden Boyzone-zanger Stephen Gately, geeft zichzelf de schuld van Gately's dood'. "Mijn leven is over."

Andrew Cowles, de partner van de overleden Boyzone-zanger Stephen Gately, riep huilend dat hij 'zichzelf nooit zal vergeven voor zijn dood'. De 'No matter what'-zanger stierf zaterdag tijdens een vakantie op Mallorca. De 31-jarige Cowles kan het niet verkroppen dat hij sliep, terwijl zijn geliefde een paar meter verderop in zijn eigen braaksel stikte, meldt de Britse krant Daily Mirror dinsdag.

Naar verluidt viel zakenman Andrew in de slaapkamer van hun tijdelijke stulpje in slaap, terwijl de 33-jarige Gately televisiekeek in de huiskamer. De doodsoorzaak is nog steeds niet officieel vastgesteld, een autopsie van dinsdag moet meer duidelijkheid brengen. Maar volgens de Britse krant is Gately na een avondje drinken gestikt in zijn eigen braaksel.

Bandleden Ronan Keating en Keith Duffy proberen de gebroken Cowles te troosten. Tevergeefs want Cowles blijft zichzelf verantwoordelijk houden voor het tragische ongeluk. "Hij stierf en ik kon hem niet helpen. Het voelt alsof mijn leven over is", zou hij hebben gesnikt.

Een goede vriend van de band vertelde dat iedereen erop blijft hameren dat het niet Cowles' schuld is. "Maar hij blijft maar doorhuilen. Andrew is momenteel een puinhoop, iedereen maakt zich grote zorgen."

Gately zou vrijdagavond met zijn liefje zijn gaan stappen. Rond 06.00 uur 's ochtends kwamen ze aan in hun tijdelijke onderkomen, waar Stephen televisie ging kijken. Andrew vond zijn partner zaterdag rond het middaguur. De Boyzone-zanger zou in zijn pyjama op de grond met zijn hoofd in een kussen gevonden zijn. Cowles benadrukte dat ze niet ladderzat waren. "We hebben weleens wildere nachten gehad in Dublin. Ik snap er niets van."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen