Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Medewerkers Llink op de barricade voor omroep

Shownieuws

Medewerkers van Llink gaan dinsdagavond actievoeren in Den Haag om de groene omroep te redden. Ook personeel, leden en sympathisanten van de omroep doen mee.

Medewerkers van Llink gaan dinsdagavond actievoeren in Den Haag om de groene omroep te redden. 3FM-dj Rudy Mackay is van de partij en wordt mogelijk gesteund door bekende Llink-gezichten als Floortje Dessing. Het voltallige personeel, leden en sympathisanten van de groene omroep klimmen in ieder geval op de barricade.

De hele nacht lezen de actievoerders op een plein naast het Binnenhof de 153 duizend namen van alle Llink-leden voor. De ledenraad overhandigt woensdagochtend ruim 31 duizend steunbetuigingen aan mediaminister Ronald Plasterk (PvdA). De actie 'Ik blijf Llink, want ik ben meer dan een kijkcijfer' is op touw gezet nadat twee weken geleden bleek dat de omroep geen plekje heeft veroverd in het publieke omroepbestel.

Volgens advies van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), het Commissariaat voor de Media en de Raad voor Cultuur voldeed de groene omroep niet aan de eisen. De programma's en het publieksbereik zouden tegenvallen. Llink laat het hier niet bij zitten en knokt hard voor zijn voortbestaan.

Het boegbeeld van de omroep Floortje Dessing zou proberen om te komen maar weet nog niet of het gaat lukken, vertelde een woordvoerder van Llink. De omroep bevestigde in eerste instantie de komst van presentator Sebastiaan Labrie, maar komt daar dinsdagmiddag op terug. Mogelijk duiken ook andere bekende gezichten op, alle betrokkenen zijn maandag of dinsdag op de hoogte gesteld van de actie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen