Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Madonna geeft Dior-pumps weg voor goed doel

Shownieuws

Madonna heeft een van haar favoriete paren schoenen weggegeven. Dit deed ze voor beter onderwijs voor zigeunerkinderen. De schoenen worden geveild.

(Novum/AP) - Madonna heeft een favoriet paar schoenen weggegeven. Dit deed ze voor beter onderwijs voor zigeunerkinderen. De torenhoge gouden hakken van Dior worden verkocht tijdens het jaarlijks Ovidiu Rom-bal ten behoeve van de zigeunerbevolking.

In augustus riep Madonna tijdens haar concert in Boekarest dat de discrimatie tegen de Roma moet stoppen. Het publiek beantwoordde haar oproep met luid boegeroep. Na de steunbetuiging van de popdiva wilden verschillende Roma dat Madonna hen zou vertegenwoordigen in de strijd tegen discriminatie.

Leslie Hawke, president van Ovidiu Rom, is erg blij met de donatie van de popster. "Ze is een icoon dat staat voor innovatie en kracht." Het zoontje van de directeur, acteur Ethan Hawke, zal zijn opwachting maken op het bal en de gasten toespreken. Het evenement vindt plaats op 31 oktober in Boekarest.

Gasten op het evenement die een donatie doen, maken kans op een aantal artikelen die door beroemdheden beschikbaar zijn gesteld. Een van de onderdelen van het feest is een veiling van gedoneerde spullen. Naast de schoenen van Madonna gaat onder meer een gouden ketting van actrice Vanessa Redgrave onder de hamer.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen