Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pommetje Horlepiep krijgt lintje

Shownieuws

Kinderheld Pommetje Horlepiep heeft een koninklijke onderscheiding gekregen. De inmiddels 70-jarige Pommetje is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Kinderheld Pommetje Horlepiep heeft een koninklijke onderscheiding gekregen. De inmiddels 70-jarige Pommetje, die in het echt Bram Biesterveld heet, is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Pommetje Horlepiep was halverwege de jaren zeventig de opvolger van de succesvolle serie Swiebertje.

Biesterveld ontving het lintje dinsdag van burgemeester Theo Weterings van de gemeente Haarlemmermeer. Biesterveld krijgt de onderscheiding voor zijn belangeloze inzet voor diverse organisaties en goede doelen. De acteur heeft zich jarenlang ingezet voor kinderen en verstandelijk gehandicapten.

Pommetje werd geboren na het verdwijnen van Swiebertje. Schrijver John uit den Bogaard besloot toen een nieuwe kinderserie te bedenken. Van 1976 tot 1979 werden de avonturen van de huisknecht van baron Sebastiaan Roos van Leeuwenborgh op televisie uitgezonden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen