Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Barend & Van Dorp beste commerciële programma'

Shownieuws

Tv-critici hebben Barend & Van Dorp verkozen tot het beste commerciële programma. De deskundigen noemden het 'de levendigste talkshow van de afgelopen jaren'.

Tv-critici hebben Barend & Van Dorp verkozen tot het beste commerciële programma in Nederland. De deskundigen noemden het 'de levendigste talkshow van de afgelopen jaren'. Het programma werd in 2006 voor het laatst uitgezonden. Big Brother werd uitgeroepen tot het op een na beste commerciële televisieprogramma. De talkshow Ischa behaalde een derde plek in het klassement.

De juryleden kozen massaal voor Barend & Van Dorp en de voetbalvariant Villa BvD. De talkshow ontving in 2002, vooralsnog als enige commerciële programma, de prestigieuze Nipkowschijf. Met Big Brother werd volgens de jury 'voor de eerste en enige keer op de Nederlandse televisie iets nieuws ontwikkeld'.

De jury bestond uit veertien televisierecensenten, journalisten en columnisten. Het panel werd voor de gelegenheid samengesteld door de Vara-gids. Andere programma's die in de top twintig voorkomen zijn Gooische Vrouwen, Patty's Posse en Telekids.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen