Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Moerstaal'-feesten vechten om naam

Shownieuws

De evenementen 'Feest in je moerstaal' en 'Pop in je moerstaal' liggen met elkaar in de clinch over het gebruik van de naam. Telstar Music heeft bezwaren.

De muziekevenementen 'Feest in je moerstaal' en 'Pop in je moerstaal' liggen met elkaar in de clinch over het gebruik van de naam. Telstar Music, licentiehouder van 'Pop in je moerstaal', heeft bezwaar gemaakt tegen de naam 'Feest in je moerstaal'.

Telstar Music bracht in de jaren tachtig en negentig verzamelalbums op de markt met de naam 'Pop in je moerstaal'. Volgens Adri-Jan Hoes van Telstar probeert organisator StarGroup goedkoop mee te zeilen op de bekende naam van 'Pop in je moerstaal'. "Die naam is al heel lang van ons. Waarom noemen ze hun feest niet gewoon 'Feestje bouwen met Starkoo'?", oppert Hoes.

StarGroup snapt er niets van. "Volgend jaar vieren zij pas hun eerste 'moerstaal'-feest", zegt Marco Rebergen van StarGroup. "Wij gebruiken de naam al negen jaar en ineens proberen zij er van alles aan te doen om ons de naam te verbieden." De organisator van 'Feest in je moerstaal' zegt dat er al twee advocaten aan de deur hebben geklopt.

Hoes beaamt dat. "De rechter gaat hierover beslissen. Wij willen in ieder geval dat StarGroup per direct stopt met de associatie met 'Pop in je moerstaal'." De platenmaatschappij knijpt voor dit jaar nog wel een oogje dicht. "Ze mogen van ons eenmaal de naam gebruiken, maar daarna nooit meer."

"Er is niets aan de hand", vindt Rebergen. "Als je dit soort namen verbiedt, kan je net zo goed ook namen als Parkpop en Bospop afkeuren. Die eindigen allemaal met het woordje 'pop'."

'Feest in je moerstaal' wordt op 12 en 13 november gevierd in het Tilburgse 013 met artiesten als Starkoo XL, Frans Duijts en Dennie Christian. 'Pop in je moerstaal' volgt op 23 januari in het Arnhemse Gelredome met optredens van Jeroen van der Boom, de 3js en Rob de Nijs.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen