Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Beyoncé stelt show in Maleisië uit

Shownieuws

Beyoncé treedt zondag toch niet op in Maleisië. Het concert wordt uitgesteld. Eerder riep de komst van de popdiva naar het Islamitische land felle kritiek op.

(Novum/AP) - Beyoncé treedt zondag toch niet op in Maleisië. Het concert wordt uitgesteld tot een nog nader bekend te maken datum. De komst van de popdiva roept felle kritiek op bij de conservatieve moslimgemeenschap in het land.

De beslissing is genomen door Beyoncé zelf, laat het Maleisische organisatiebureau weten. Volgens het bureau heeft het uitstel niets te maken met 'externe problemen'. Wat dan wel de reden is van de opschorting van het concert, dat vrijdag in Kuala Lumpur zou plaatsvinden, is niet bekend.

Eerder probeerde een moslimpartij het optreden van de zangeres tegen te houden wegens de 'Westerse, sexy vertoning'. In Maleisië zijn vrouwelijke artiesten verplicht zich van schouders tot knieën te bedekken. Ook het tonen van een decolleté is verboden.

In 2007 werd een show van Beyoncé in Maleisië ook al geannuleerd. Toen gaf de organisatie 'problemen met de planning' de schuld. De 'Halo'-zangeres verplaatste het concert toen naar Indonesië, waar minder strenge voorschriften voor artiesten gelden.

Eerder kregen onder anderen Avril Lavigne en Gwen Stefani te maken met protest van conservatieve moslims toen ze in Maleisië kwamen optreden. De zangeressen kozen allebei voor een bedekkende outfit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen