Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Mutya Buena wil originele Sugababes terug'

Shownieuws

Mutya Buena wil het originele Sugababestrio weer bij elkaar te brengen. De zangeres probeert haar oude bandmaatjes over te halen om weer samen te gaan zingen.

Mutya Buena zet alles op alles om het originele Sugababestrio weer bij elkaar te brengen. Urenlang zou de zangeres aan de telefoon hebben gehangen om haar oude bandmaatjes over te halen, meldt de Britse boulevardkrant The Sun maandag. Sinds Keisha Buchanan vorige maand de popgroep verliet, zit geen enkel origineel lid meer in het zangtrio.

In 1998 vormden Mutya en Keisha samen met Siobhan Donaghy de eerste versie van het populaire Britse drietal. De roodharige Siobhan hield het als eerste voor gezien. In 2001 werd zij vervangen door Heidi Range. Mutya stapte in 2005 op, waarna Amelle Berrabah haar plaats overnam. Jade Ewen loste Keisha af.

"Nu er geen origineel lid van Sugababes over is, zouden we eigenlijk weer bij elkaar moeten komen", grapte Mutya in een interview vlak na het vertrek van Keisha. Volgens The Sun heeft de zangeres er daarna serieus werk van gemaakt.

Een vriend van Siobhan bevestigt de toenadering van Mutya. "Ze hebben deze zomer voor het eerst in jaren weer afgesproken. Afgelopen weekeinde belde Mutya om Siobhan over te halen mee te doen." Volgens de vriend heeft Siobhan nog niet toegezegd. Ook Keisha is geïnteresseerd in een nieuwe samenwerking, melden kennissen van de donkere zangeres. "Ze is net haar solocarrière gestart, maar ze voelt zich prettiger als ze met een groep op het podium staat."

In de verschillende samenstellingen scoorden de Sugababes zeven toptienhits in de Nederlandse hitlijsten. 'Hole in the head' en 'Push the button' behaalden beiden de top drie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen