Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Linda de Mol met Gooische Vrouwen voor Gouden Kalf

Shownieuws

Gooische Vrouwen is voor de vierde keer genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring. Linda de Mol schat echter in dat de serie het aflegt tegen Boer zoekt Vrouw.

De tv-kijker laat vrijdagavond weer van zich horen. Dan wordt de Gouden Televizier-Ring uitgereikt, de publieksprijs voor het beste tv-programma. Linda de Mol maakt met haar Gooische Vrouwen kans op de prestigieuze prijs, maar de serie neemt het op tegen Wie is de Mol en het razend populaire Boer zoekt Vrouw. De Mol schat in dat de boeren met de prijs aan de haal gaan.

"Dat programma breekt alle kijkcijferrecords", zegt Linda de Mol maandag in een interview met De Telegraaf. "In een periode van kredietcrisis is het toch heerlijk om te zien: het eenvoudige boerenleven." Het wereldje van de Gooische Vrouwen staat haaks op 'het eenvoudige boerenleven'. De serie, die in het laatste seizoen zit, is voor de vierde keer genomineerd.

De laatste aflevering wordt tegelijkertijd met het Televizier-Ringgala uitgezonden. "Mensen kunnen natuurlijk stemmen terwijl ze naar ons kijken. We zouden een balkje mee kunnen laten lopen: stem op Gooische Vrouwen. Alhoewel, misschien moeten we ons publiek daar maar niet mee lastig vallen", denkt De Mol hardop.

De blondine kijkt al verder van de prestigieuze tv-prijs. "We troosten ons van tevoren al met de gedachte dat we een film gaan maken. Daar kunnen we dan een Gouden Kalf mee verdienen", lacht ze.

De Mol is dit jaar ook in de race voor de Zilveren Televizier-Ster, de prijs voor beste presentatrice. Ze krijgt geduchte concurrentie van Anita Witzier en Yvon Jaspers, die De Mol 'eerbiedwaardig gezelschap' noemt. De drie blondines hebben ieder al een ster op de schoorsteen staan. Of De Mol na haar winst in 2001 weer in de prijzen valt durft ze niet te zeggen. "Ik reken echt nergens op."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen