Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Haar Elvis brengt vijftienduizend dollar op

Shownieuws

Een pluk haar van Elvis Presley heeft op een veiling in de VS vijftienduizend dollar opgebracht. Het haar zou in 1958 zijn afgeschoren toen hij in dienst ging.

(Novum/AP) - Een flinke pluk haar van Elvis Presley heeft op een veiling in Chicago vijftienduizend dollar, ruim tienduizend euro, opgebracht. Het haar zou in 1958 zijn afgeschoren toen Presley in militaire dienst ging. Het haar werd gekocht door een anonieme telefonische bieder.

Een shirt van The King bracht veel meer op: het werd gekocht voor 52 duizend dollar, een kleine 35 duizend euro.

In totaal werden zondag zo'n tweehonderd Elvis-parafernalia geveild, waaronder veel platen en door hem geschreven kerstkaarten, alsook foto's van de receptie na zijn huwelijk met Priscilla in 1967.

De spullen waren afkomstig uit de verzameling van wijlen Gary Pepper, een vriend van Elvis en de vroegere voorzitter van diens fanclub. Pepper overleed in 1980.

Sommige memorabilia zijn in handen gekomen van de Nederlandse fanclub ElvisMatters. De veelbesproken haarlok is niet in Nederlandse handen, maar een brief van Elvis' grootvader wel. Het schrijfsel van Jesse Presley vond een nieuwe eigenaar voor duizend euro, meldt de fanclub.

Ook legde ElvisMatters de hand op een aantal foto's. De spullen worden tentoongesteld, maar waar en wanneer dat gaat gebeuren is volgens voorzitter Michel van Erp nog niet bekend. "In ieder geval worden de spullen in onze winkel in het Belgische Turnhout gestald."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen